Audio Kabel

Het maakt niet uit op welke manier je muziek wilt gaan luisteren of films wilt gaan bekijken: je bent hier goed! Van Tulp Kabels en Jack Kabels tot Subwoofer Kabels, wij bieden een ruim assortiment in audio kabels. Ben je nog aan het twijfelen tussen optisch of coaxiaal? Meer informatie vind je onderaan deze pagina.

Analoog of digitaal?

Dit is de eerste keuze die je maakt. Op welke manier wil je muziek gaan luisteren of films bekijken? Ben je van plan om een CD- of DVD- speler aan te sluiten, dan is de analoge verbinding geschikt. Ook wel de Tulp stekkers genoemd. In sommige gevallen heb je geen keuze omdat de speler alleen ondersteuning biedt aan analoge kabels. In het geval dat er wel een keuze is, dan kiezen de meeste mensen voor een digitale kabel. Deze signalen zijn niet gevoelig voor elektromagnetische storingen en zorgt voor betere kwaliteit van het geluid.

Optisch of coaxiaal?

Deze afweging is alleen nodig bij digitale verbinding. Beide opties kunnen digitale signalen goed versturen. Het verschil is klein. De optische kabel verzendt aan de hand van LED signalen, wat betekent dat storingen vrijwel geen kans hebben. En de coaxiale kabel biedt goede bescherming. De audio kwaliteit is in beide gevallen hoog.

Lengte

Veel mensen kiezen voor een langere audio kabel, om een langere afstand te kunnen overbruggen. Dit heeft ook een groot nadeel: de kwaliteit neemt daardoor flink af. Er kunnen onderweg storingen ontstaan. Het is dus belangrijk om een zo kort mogelijke kabel te kiezen, maar die wel lang genoeg is om de apparaten te kunnen verbinden.

Je Audio Kabel online kopen

Bij Kabelspecialisten bestel je makkelijk en voordelig je Audio Kabel online. Vóór 22.00 uur besteld? Als we de kabel op voorraad hebben dan heb je ‘m de volgende dag in huis. Tenzij de volgende dag een zon- of feestdag is. Dan duurt het iets langer. Vragen over een Audio Kabel? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag.

Jouw audiokabel koop je online bij Kabelspecialisten!

Trusted shops  Ideal  MasterCard   American Express   Paypal  VISA  V-pay   Afterpay