USB Kabel

Je kunt er niet meer omheen: USB aansluitingen zie je overal. Een Universele Seriële Bus kun je gebruiken om data over te dragen en om apparatuur op te laden. USB kabels worden veel gebruikt voor het overzetten van data of opladen van laptops, telefoons, PCs of tablets. En de kabel blijft zich vernieuwen en ontwikkelen. Sinds de originele USB 1.0 kabel uit 1996 zijn er verschillende nieuwe versies: zo shop je bij ons de USB 2.0 Kabel, de USB 3.0 Kabel of de USB 3.1 Kabel.

Verschillende soorten USB Kabels

De USB kabel blijft zich vernieuwen en ontwikkelen, wij bieden daarom verschillende soorten USB kabels aan. Denk hierbij aan USB 2 kabels, USB 3.0 en USB 3.1. Maar, wat is in grote lijn het verschil? Het grote verschil zit in de snelheid van de USB kabels: de USB 2.0 kabels (High Speed) kunnen een maximale snelheid behalen van 480 Mbit/s en de nieuwste variant, de USB 3.0 kan een snelheid van ongeveer 5 Gbit/s halen, ook wel Super Speed genoemd.

Gebruik van de USB Kabel

Voor alle USB aansluitingen en apparaten geldt dat deze “backwards compatible” moeten zijn. Dit wil zeggen dat de oude stekkers en aansluitingen ook nog passen. De USB 2.0 kabels werken prima. Enig minpuntje is dat de snelheid van 5 Gbit/s niet behaald kan worden. Geen probleem? Dan is deze kabel perfect voor jou. Liever een nieuwere kabel? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment.

Je USB Kabel online kopen

Bij Kabelspecialisten bestel je makkelijk en voordelig je USB 2.0 Kabel online. Vóór 22.00 uur besteld? Als we de kabel op voorraad hebben dan heb je ‘m de volgende dag in huis. Tenzij de volgende dag een zon- of feestdag is. Dan duurt het iets langer. Vragen over de USB 2.0 Kabel? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag.

Jouw USB Kabel koop je online bij Kabelspecialisten!

Trusted shops  Ideal  MasterCard   American Express   Paypal  VISA  V-pay   Afterpay